Ο χορός είναι η φωνή του σώματος, από τον τρόπο που χορεύει κάποιος μπορούμε να καταλάβουμε αμέσως κάποια βασικά συναισθήματα που νιώθει εκείνη την στιγμή όπως χαρά, λύπη ,ενθουσιασμό ,νοσταλγία , νωθρότητα κτλ.

Οι περισσότεροι όταν χορεύουμε αυτοσχεδιάζουμε και προφανώς δεν ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του χορού και από εκεί ξεκίνησε.

Είναι πολλές οι φορές που παρατηρούμε κάποιον να χορεύει και δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από πάνω του, είναι θαρρείς και «τσουλάει» πάνω στην πίστα, είναι όλο αυτό το μεράκι που έχει αυτός ο άνθρωπος μέσα του ,η πηγαία όρεξη γιαυτό που χορεύει δίχως καμία διάθεση εύκολου εντυπωσιασμού.

Επίσης μας έχει συμβεί πολλές φορές να παρακολουθούμε κάποιον να χορεύει και να αναρωτιόμαστε γιατί σηκώθηκε να χορέψει αφού δεν ήθελε, να βαριέται, να κοιτάει γύρω γύρω να χάνει το βήμα ή να μπερδεύει το σύνολο, και πάλι αισθήματα  και εσωτερικό κόσμο καταλαβαίνουμε για το συγκεκριμένο άτομο.

Ακόμα υπάρχουν  και οι περιπτώσεις που βλέπουμε παππούδες να χορεύουν ‘’ζωντανεύοντας’’ μέσα από τον χορό τους  τις μνήμες των παιδικών και νεανικών τους χρόνων, η νοσταλγία που κατακλύζει της ψυχή τους είναι διάχυτη και σε εμάς.

Οι Έλληνες από αρχαιοτάτων πίστευαν ότι ο χορός ήταν δώρο των θεών προς τον άνθρωπο για να μπορεί να ξεχνιέται, μέσω αυτού, από τους κόπους και τις θλίψεις της ζωής του. Όταν χορεύεις, είπε ο Καβάφης, γράφεις στη γη αυτά που θέλει να πει η ψυχή σου. Πόσο μεγάλες αλήθειες. Στον χορό μπορείς να αποδώσεις όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνεις. Και ο χορός μας κάνει καλό. Στην ψυχή και στο σώμα.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Yπουργείο Aνάπτυξης από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 μέσα ...
syllogoi
30 Μαΐου 2020
Τα πανηγύρια τα τελευταία  χρόνια  έχουν γίνει πραγματικός πόλος έλξης από μικρούς και ...
syllogoi
28 Μαΐου 2020
Μια πανέμορφη κίνηση που δημιουργήθηκε από ανθρώπους της παράδοσης με σκοπό την στήριξη και την ...
syllogoi
24 Μαΐου 2020