Τα σεμινάρια  παραδοσιακών χορών αποτελούν μία προσπάθεια να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεγαλύτερη γνώση και εξειδίκευση των χορών. Ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτική η απόφαση του καθενός που θα συμμετάσχει σε αυτά.

Εισηγητές – Χοροδιδάσκαλοι

Οι εισηγητές – χοροδιδάσκαλοι θα πρέπει να είναι προσωπικότητες που γνωρίζουν το αντικείμενο που θα διδάξουν αλλά και να έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με τον χώρο της παράδοσης κάτι που συνεπάγεται την πλήρη και πολύπλευρη γνώση της θεματολογίας στην οποία θα αναφερθούν.

Διοργανωτές

Οι διοργανωτές των σεμιναρίων θα πρέπει να έχουν προνοήσει η φιλοξενία των συμμετεχόντων να είναι άρτια, όπως επίσης και οι χώροι διεξαγωγής τους να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο σε επίπεδο χωρητικότητας αλλά και σε επίπεδο συνθηκών υγιεινής. Τέλος, η συμπεριφορά τους στους φιλοξενούμενους και μη συμμετέχοντες αλλά και εισηγητών να είναι φιλική, πρόσχαρη και ευγενική.

Συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι συνεπής στο πρόγραμμα των σεμιναρίων ,με την αντίστοιχη ενδυμασία (σ.σ συνήθως φόρμες και αθλητικά όχι τζιν, τακούνια, φούστες προκλητικές). Επίσης, να σέβονται τις ερωτήσεις άλλων ακόμη και αν είναι ‘’χαζές’’ για κάποιους είναι σημαντικές. Να μην επεμβαίνουν στην ροή της χοροδιδασκαλίας τύπου(το ξέρουμε αυτό, βάλε μουσική, δεν με νοιάζει από πού προέρχεται ο χορός) διότι ο εισηγητής-χοροδιδάσκαλος είναι υπεύθυνος να κρίνει το επίπεδο των συμμετεχόντων και να οργανώσει την ροή. Τέλος οφείλουν να κάνουν την έρευνα τους για τους εισηγητές που θα διδάξουν στο αντίστοιχο σεμινάριο.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί έναν μικρό ενημερωτικό οδηγό για όλους όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα σεμινάρια εισηγητές, χοροδιδάσκαλοι, συμμετέχοντες και διοργανωτές.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Η λειτουργία των συλλόγων. Οπως είδαμε όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι ξεκίνησαν την λειτουργία τους ...
syllogoi
19 Σεπτεμβρίου 2020
Οι Χοροσταλίτες είναι μία μπάντα που αποτελείται από δραστήριους μουσικούς -τραγουδιστές. Ανθρώπους ...
syllogoi
16 Σεπτεμβρίου 2020
Επιτέλους ευχάριστα για τους συλλόγους. Η ιστοσελίδα μας www.syllogoi.com από την αρχή της έξαρσης ...
syllogoi
11 Σεπτεμβρίου 2020