Τα σεμινάρια  παραδοσιακών χορών αποτελούν μία προσπάθεια να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεγαλύτερη γνώση και εξειδίκευση των χορών. Ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτική η απόφαση του καθενός που θα συμμετάσχει σε αυτά.

Εισηγητές – Χοροδιδάσκαλοι

Οι εισηγητές – χοροδιδάσκαλοι θα πρέπει να είναι προσωπικότητες που γνωρίζουν το αντικείμενο που θα διδάξουν αλλά και να έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με τον χώρο της παράδοσης κάτι που συνεπάγεται την πλήρη και πολύπλευρη γνώση της θεματολογίας στην οποία θα αναφερθούν.

Διοργανωτές

Οι διοργανωτές των σεμιναρίων θα πρέπει να έχουν προνοήσει η φιλοξενία των συμμετεχόντων να είναι άρτια, όπως επίσης και οι χώροι διεξαγωγής τους να πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο σε επίπεδο χωρητικότητας αλλά και σε επίπεδο συνθηκών υγιεινής. Τέλος, η συμπεριφορά τους στους φιλοξενούμενους και μη συμμετέχοντες αλλά και εισηγητών να είναι φιλική, πρόσχαρη και ευγενική.

Συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι συνεπής στο πρόγραμμα των σεμιναρίων ,με την αντίστοιχη ενδυμασία (σ.σ συνήθως φόρμες και αθλητικά όχι τζιν, τακούνια, φούστες προκλητικές). Επίσης, να σέβονται τις ερωτήσεις άλλων ακόμη και αν είναι ‘’χαζές’’ για κάποιους είναι σημαντικές. Να μην επεμβαίνουν στην ροή της χοροδιδασκαλίας τύπου(το ξέρουμε αυτό, βάλε μουσική, δεν με νοιάζει από πού προέρχεται ο χορός) διότι ο εισηγητής-χοροδιδάσκαλος είναι υπεύθυνος να κρίνει το επίπεδο των συμμετεχόντων και να οργανώσει την ροή. Τέλος οφείλουν να κάνουν την έρευνα τους για τους εισηγητές που θα διδάξουν στο αντίστοιχο σεμινάριο.

Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί έναν μικρό ενημερωτικό οδηγό για όλους όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα σεμινάρια εισηγητές, χοροδιδάσκαλοι, συμμετέχοντες και διοργανωτές.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Το παιχνίδι, όντας ένα ευρύ και γόνιμο πεδίο έρευνας, έχει απασχολήσει αρχαιολόγους, κοινωνικούς ...
syllogoi
3 Ιουλίου 2021
Εκδρομές Εσωτερικού Εκδρομές Εξωτερικού Αγαπητοί φίλοι, Τα ταξίδια άρχισαν!!Το τουριστικό γραφείο ...
syllogoi
1 Ιουλίου 2021
Έναρξη πανηγυριών !Μετά από την εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ειδική επιτροπή ...
syllogoi
18 Ιουνίου 2021