Πρόστιμο 50.000€ σε Πολιτιστικό Σύλλογο. Ένα παράδοξο συμβάν συνέβη στην Νάουσα. Επιβλήθηκε πρόστιμο σε πολιτιστικό σύλλογο που είχε ενημερώσει τον Δήμο και είχε πάρει την σχετική έγκριση.

Σημαντικό και ταυτόχρονα απορίας άξιο είναι πως συνέβη αυτό. Πως γίνεται ενώ είχε πάρει την σχετική έγκριση και υπήρχαν οι απαραίτητες συστάσεις να επιβλήθηκε το πρόστιμο και σε ποιον;

Στους χορευτές, στο Δ.Σ του συλλόγου, στον Δήμο ; Σε ποιον;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πρόεδρος του ομίλου μιλώντας στο www.voria.gr αναφέρει

«Τηρήσαμε σε συνεργασία με τον δήμο όλα τα μέτρα, είχαμε εθελοντές αλλά και σεκιούριτι για να μην υπάρχει συνωστισμός. Είχαμε τη στέγη του Ομίλου κλειστή για τον ίδιο λόγο και επιπλέον δεν βγάλαμε να χορέψουν 160 παιδιά για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό»,

Πρόστιμο 50.000€ σε Πολιτιστικό Σύλλογο

Και συνεχίζει:

«Περιμένουμε να μάθουμε πού έχει επιβληθεί το πρόστιμο, καλό θα κάνουν κάποιοι να μας διαχωρίσουν, ούτε καρναβάλια είμαστε, ούτε παρέλαση κάνουμε, ούτε ψυχαγωγική εκδήλωση είναι. Είναι ένα έθιμο με ρίζες, που ειδικά φέτος έχει έναν επετειακό χαρά, είναι η ιστορία και η πολιτική ταυτότητα της Νάουσας, τώρα αν κάποιοι δεν έκαναν τον κόπο να μας διαχωρίσουν ότι δεν είμαστε καρναβάλια τι άλλο να κάνουμε;»

Από την άλλη πλευρά η αστυνομία αναφέρει πως το πρόστιμο επιβλήθηκε καθώς «διοργανώθηκε υπαίθρια εορταστική εκδήλωση χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια» και παραβίασε τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ποιος τελικά είναι ο αρμόδιος για να αποφασίσει ποιος ευθύνεται; ποιος έχει την ευθύνη; Υπάρχει άραγε ευθύνη ή ήταν ένα λάθος.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν απαντήσεις.

Τέλος, αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε είναι πως όποιος τηρεί τα μέτρα και τα πρωτόκολλα δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

πηγή: www.voria.gr

Επιμέλεια άρθρου: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Η λαϊκή παράδοση της Κρήτης αποτελεί μια ανεξάντλητη σύγχρονη πολιτιστική οντότητα με ήθη και έθιμα, ...
syllogoi
17 Σεπτεμβρίου 2022
Ήθη & έθιμα στο ακρωτήρι της Πελοποννήσου. Χορός του Γιαρέντη Τη Δευτέρα του Πάσχα στην ...
syllogoi
17 Σεπτεμβρίου 2022
Έθιμα της Κυπαρισσίας. Η γιορτή του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα στις 24 Ιουνίου (ή Ριγανά, ή Ριζικάρη) ...
syllogoi
17 Σεπτεμβρίου 2022