Loading...

Δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος άνθρωπος να μας δώσει μία διευκρινιστική απάντηση σχετικά με το ποια άποψη επικρατεί. Κολλάει ο Κορονοϊός με την διδασκαλία των παραδοσιακών ελεύθερων χορών και δεν κολλάει με τo RNB ή την Ζumba ή με τους υπόλοιπους ελεύθερους σύγχρονους χορούς;

Επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν βγαίνουν άμεσα οι ανακοινώσεις σχετικά με τους συλλόγους και την χοροδιδασκαλία των παραδοσιακών χορών. Δεν κατανοούμε την άγνοια που επικρατεί σχετικά με τους συλλόγους πολιτισμού και το άνοιγμα μετά τα επανειλημμένα και συνεχή τηλεφωνήματα μας. Δεν θα θέλαμε να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. Αλλά προς το παρόν δεν βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση και την ίδια διαχείριση των συλλόγων με τις σχολές χορού. Ποιά η διαφορά τους όταν σχεδόν σε όλες τις υποχρεώσεις των μεν και των δε υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση.

Μετά την δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ με μορφή εξαιρετικά επείγον παίρνουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία τους στις 18 Μαΐου οι Σχολές Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης , οι Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού, τα Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού για σπουδαστές άνω των 11 ετών , οι σχολές Βυζαντινής Μουσικής, οι Προπαρασκευαστικού Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Από τις 25 Μαΐου ανοίγουν οι λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για σπουδαστές άνω των 11 ετών.

Ωστόσο αναμένονται διευκρινίσεις για τους πολιτιστικούς συλλόγους. Σχετικά με το αν ανήκουν σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή αν υπάρξουν ξεχωριστές ανακοινώσεις  για  την πορεία τους.

Διεξαγωγή μαθημάτων

Ως προς τον χορό σε αυτή τη φάση, στο πλαίσιο του ομαδικού μαθήματος, επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και προπόνηση. Γενικά δεν επιτρέπεται η σωματική επαφή μεταξύ σπουδαστών ή μεταξύ διδάσκοντος και σπουδαστή. Η πορεία της υγειονομικής καμπύλης θα καθορίσει το χρονικό σημείο άρσης αυτών των περιορισμών.

Σε αυτή τη φάση δεν επιτρέπεται ακόμα η διδασκαλία και η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, τυμπάνων  καθώς και η φωνητική διδασκαλία. Στη φωνητική διδασκαλία περιλαμβάνονται μαθήματα: α) μονωδίας, χορωδίας, σολφέζ σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές, β) ψαλμωδίας στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, γ) αγωγής του προφορικού λόγου, μουσικής-τραγουδιού, στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Η πορεία της υγειονομικής καμπύλης θα καθορίσει το χρονικό σημείο άρσης αυτών των περιορισμών.

Για όλα τα άλλα μαθήματα ισχύουν οι αποστάσεις που γνωρίζετε.

Θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός λειτουργίας δομών, μαθημάτων και του προγράμματος έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κοινόχρηστους χώρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να αντλήσετε από το ΦΕΚ πατώντας εδώ

Πηγή : Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Παραδοσιακοι χοροι.Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ...
syllogoi
17 Ιουνίου 2019
Έρευνα: Παραδοσιακοί Χοροί – Εγκέφαλος – Γήρανση .Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μέρος ...
syllogoi
10 Ιουλίου 2019
Τα οφέλη των παραδοσιακών χορών για την υγεία.Έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έδειξε ότι ...
syllogoi
21 Ιουλίου 2019