Πανηγύρια. Το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς για τα πανηγύρια. Η προσπάθεια από ορισμένους να αμαυρώσουν την εικόνα των πανηγυριών και πως αυτά δεν θα γίνουν, δυστυχώς δεν έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις που έγιναν από τον υφυπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων σε τηλεοπτικό κανάλι κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Ήπειρος ΤV1, έσπευσε να διευκρινίσει πως τα πανηγύρια θα γίνουν και ο κόσμος θα χορέψει με βασικότερο στοιχείο την διατήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού.

Το βάρος ωστόσο βαρύνει τους διοργανωτές που είναι πλέον οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Θα πρέπει να τηρήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Τώρα όσον αφορά τον χορό που είναι το μέσο έκφρασης των συμμετεχόντων σε πανηγύρια ο υφυπουργός αναφέρει.. πως ο καθένας θα πρέπει να προσέξει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.. Είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Φέτος ας χορέψουμε λιγότεροι. Του χρόνου θα επανέλθουμε στα πανηγύρια που ξέραμε.

Δική μας γνώμη, είναι ότι καλό θα ήταν οι διοργανωτές των φετινών πανηγυριών στα ταμεία ή στα τραπέζια ή στην είσοδο, όπου αυτό επιτρέπεται, να χορηγούν δωρεάν γάντια & αντισηπτικό στο κοινό. Όπως επίσης να δημιουργήσουν χειρόγραφους πίνακες στους οποίους να υπενθυμίζουν τα μέτρα υγιεινής.

Ωστόσο επειδή οι απόψεις διίστανται & ”έρχονται” στα αυτιά μας πολλές γνώμες. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να τηρήσει τα μέτρα όπως & το αντίθετο. Θεωρούμε προσωπική ευθύνη του καθενός αν θα βγει ή όχι στα πανηγύρια και αν θα τηρήσει ή όχι τα μέτρα.

Λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και κανόνες θα υπάρξουν σε επόμενο άρθρο.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

My Data & Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Ο καιρός έχει περάσει. Ανά την Ελλάδα όλοι οι πολιτιστικοί ...
syllogoi
29 Μαΐου 2022
Επικυρώθηκε το πρόστιμο των 50000 σε σύλλογο. Με απόφαση η Ελληνική Αστυνομία επικύρωσε το πρόστιμο ...
syllogoi
19 Μαρτίου 2022
Εξελίξεις για το πρόστιμο των 50.000€ σε σύλλογο. Θέση για την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ ...
syllogoi
12 Μαρτίου 2022