Πανηγύρια. Το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς για τα πανηγύρια. Η προσπάθεια από ορισμένους να αμαυρώσουν την εικόνα των πανηγυριών και πως αυτά δεν θα γίνουν, δυστυχώς δεν έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις που έγιναν από τον υφυπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων σε τηλεοπτικό κανάλι κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Ήπειρος ΤV1, έσπευσε να διευκρινίσει πως τα πανηγύρια θα γίνουν και ο κόσμος θα χορέψει με βασικότερο στοιχείο την διατήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού.

Το βάρος ωστόσο βαρύνει τους διοργανωτές που είναι πλέον οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Θα πρέπει να τηρήσουν τις απαιτούμενες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Τώρα όσον αφορά τον χορό που είναι το μέσο έκφρασης των συμμετεχόντων σε πανηγύρια ο υφυπουργός αναφέρει.. πως ο καθένας θα πρέπει να προσέξει ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.. Είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Φέτος ας χορέψουμε λιγότεροι. Του χρόνου θα επανέλθουμε στα πανηγύρια που ξέραμε.

Δική μας γνώμη, είναι ότι καλό θα ήταν οι διοργανωτές των φετινών πανηγυριών στα ταμεία ή στα τραπέζια ή στην είσοδο, όπου αυτό επιτρέπεται, να χορηγούν δωρεάν γάντια & αντισηπτικό στο κοινό. Όπως επίσης να δημιουργήσουν χειρόγραφους πίνακες στους οποίους να υπενθυμίζουν τα μέτρα υγιεινής.

Ωστόσο επειδή οι απόψεις διίστανται & ”έρχονται” στα αυτιά μας πολλές γνώμες. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να τηρήσει τα μέτρα όπως & το αντίθετο. Θεωρούμε προσωπική ευθύνη του καθενός αν θα βγει ή όχι στα πανηγύρια και αν θα τηρήσει ή όχι τα μέτρα.

Λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και κανόνες θα υπάρξουν σε επόμενο άρθρο.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Τμήματα Χορού όλων των ηλικιών. Οι εξελίξεις τρέχουν , οι ανακοινώσεις βγαίνουν η μία μετά την άλλη. ...
syllogoi
13 Σεπτεμβρίου 2021
Λέοτο - Περιοχή Πρεσπών Φλώρινας .Χαρακτηριστικός χορός από την περιοχή των Πρεσπών στο νομό ...
syllogoi
12 Σεπτεμβρίου 2021
Τμήματα έως 12 ετών. Για ακόμη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε στα γραφόμενα μας!! Απέναντι στους ...
syllogoi
11 Σεπτεμβρίου 2021