Ο κορονοϊός είναι τύπος λαϊκός. Το καλοκαίρι πέρασε το καλοκαίρι πάει και ούτε εσείς ούτε εμείς ”συγχροτιστήκαμε” σε καμία πλατεία σε κανένα γήπεδο και σε καμία αλάνα. Όλα αυτά γιατί είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι ο κορονοϊός περιμένει στην γωνία μόνο σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Στον κορονοϊό λοιπόν του αρέσει να πηγαίνει σε πανηγύρια να τρώει σουβλάκια να πίνει ρετσίνες και να ακούει παραδοσιακή μουσική. Αντίθετα δεν συχνάζει σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εγκαίνια.

Εύλογο ερώτημα μας που ίσως να του έχουμε ξαναπαραθέσει είναι:. Ποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις εν τέλει ήταν στο επίκεντρο του στόχου του κορονοϊού;

Το σίγουρο είναι ότι περάσαμε ένα καλοκαίρι δίχως να το καταλάβουμε.Όλοι εμείς που τα πανηγύρια είναι μέρος της πραγματικότητας μας. Ας μην ξαναναφερθούμε στο πόσο ζημιογόνα είναι όλη αυτή η κατάσταση για συλλόγους, ορχήστρες και ακόμα για τους συντελεστές αυτών.

Προφανώς και ο κορονοϊός δεν ενόχλησε κανέναν στην Μύκονο, στην Χαλκιδική καθώς και σε άλλα νησιά. Η μάλλον το πιο σωστό θα ταν να πούμε ότι ενόχλησε αλλά το σύστημα υγείας θωρακίστηκε έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που θα προέκυπταν από τον τουρισμό.

Η παράδοση πέρασε πάλι σε 2η & 3η μοίρα και είναι αυτή που απέκτησε τις περισσότερες πληγές από τον κορονοϊό.

Οι προβλέψεις δίνουν επανεκκίνηση σε αυτόν τον τομέα από την επόμενη χρονιά, κοινός τουλάχιστον ένα τετράμηνο χωρίς δράση, χωρίς έσοδα και ανταυτού έξοδα για πολλούς συλλόγους.

Ευχόμαστε όλο αυτό να είναι ένα κακό αστείο. Nα μην ξαναζήσουμε το φετινό καλοκαίρι οι προβλέψεις να πέσουν έξω και να ξεκινήσει πάλι η διεξαγωγή των δράσεων και η λειτουργία των συλλόγων κανονικά.

Πηγή: Η ομάδα του syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

My Data & Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Ο καιρός έχει περάσει. Ανά την Ελλάδα όλοι οι πολιτιστικοί ...
syllogoi
29 Μαΐου 2022
Επικυρώθηκε το πρόστιμο των 50000 σε σύλλογο. Με απόφαση η Ελληνική Αστυνομία επικύρωσε το πρόστιμο ...
syllogoi
19 Μαρτίου 2022
Εξελίξεις για το πρόστιμο των 50.000€ σε σύλλογο. Θέση για την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ ...
syllogoi
12 Μαρτίου 2022