Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα από άκρη σε άκρη της χώρας μας. Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου αναζητήσαμε κυρίως τις νέες γενιές, προκειμένου να μας απαντήσουν στο τι γιορτάζουμε;

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν διαφορετικές . Κάποιοι δεν γνωρίζανε, άλλοι μπερδεύανε την Εθνική επέτειο με άλλες, άλλοι δεν μας απάντησαν καθόλου. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η απάντηση που πήραμε από τα μικρά παιδιά, τους αυριανούς Έλληνες πολίτες.

Όχι μόνο γνώριζαν τι γιορτάζουμε αλλά μας ανέλυσαν και την επέτειο ως εξής:
‘’Γιορτάζουμε το όχι που είπαμε στους Ιταλούς και τον Μουσολίνι και περήφανα αν και ήμασταν πιο λίγοι σε αριθμό τους κερδίσαμε και τους πετάξαμε στην θάλασσα.

Σε αυτό μας βοήθησε και ο Θεός γιατί η αδύναμη σε αριθμό Ελλάδα μας πάντα είχε σύμμαχο τον Θεό και αγωνιζόμασταν για τα δικά μας εδάφη και να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Αυτό θα κάνουμε και εμείς αν ποτέ χρειαστεί.’’ Και συνέχισαν…

‘’Δεν είχαμε τα όπλα που είχαν, δεν είχαμε φίλους(Συμμάχους) να μας βοηθήσουνε αλλά είχαμε κάτι πολύ περισσότερο την θέληση, το πείσμα και περισσότερο μυαλό για να κερδίσουμε.

Οι Έλληνες ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα καλύτεροι γιατί όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες , όταν όμως είμαστε μαλωμένοι τότε μπορεί να μας κερδίσει ο οποιοσδήποτε’’.

Αυτά λοιπόν τα λόγια από τα μικρά παιδιά πρέπει να τα ακούσουμε όλοι μας . Τόσο απλές λέξεις, προτάσεις αλλά με τόσο σημαντική σημασία.Όχι μόνο γιατί γνώριζαν τι γιορτάζουμε και μας το εξήγησαν, αλλά γιατί αυτά που είπαν ισχύουν στο 100% για την Ελλάδα ανά τους αιώνες!!

Ζήτω η Ελλάδα!! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!!

Πηγή: Η ομάδα του www.syllogoi.com

Σχετικά Άρθρα

Αποκριάτικο Γλέντι Με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας όλων, το αποψινό αποκριάτικο live streaming ...
syllogoi
10 Μάρτιος 2021
Φορεσιά Σπήλαιο Γρεβενών. Εμβληματική φωτογραφία από το Σπήλαιο Γρεβενών, τραβηγμένη τις πρώτες ...
syllogoi
21 Φεβρουάριος 2021
 Γυναίκα στον Γιδά (Αλεξάνδρεια). Η Αλεξάνδρεια είναι το τρίτο μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα του ...
syllogoi
21 Φεβρουάριος 2021