Loading...

Πάσχα στο νησί της

Αποκάλυψης του Ιωάννη

Πάτμος

6ήμερη οδική

Αναχώρηση:  21/4


Τιμή συμμετοχής κατ άτομο: ευρώ


Διαφορά Μονόκλινου:

1η ΜΕΡΑ: 21/4 Μ.ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΠΑΤΜΟΣ
Συγκέντρωση  στον Πειραιά   επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση από  τον Πειραιά για  το νησί της Πάτμου,  το  Ιερό  Νησί  της  Αποκάλυψης .Εν πλω .

2η ΜΕΡΑ: 22/4 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΠΑΤΜΟΣ
Άφιξη  στην  Πάτμο  03.00.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  στη Σκάλα.
Μετά  το πρωινό θα ξεκινήσουμε από  το Ιερό Σπήλαιο της  Αποκάλυψης όπου  εδώ  έγραψε ο  Άγιος Ιωάννης  Θεολόγος την Αποκάλυψη και θα παρακολουθήσουμε μια μοναδική τελετή ιερής κατάνυξης. Θα  επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού,  την Χώρα. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του  Αγίου  Ιωάννη  του Θεολόγου. Επίσκεψη στη Μονή της  Ζωοδόχου Πηγής .Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο  ξενοδοχείο. Το βράδυ, οι επιτάφιοι από τις εκκλησίες του νησιού θα ακολουθήσουν την πένθιμη πορεία τους συνοδευόμενοι από τον κλήρο και τους πιστούς μέσα από τα καλντερίμια του νησιού για να συναντηθούν στις μεγάλες πλατείες της Χώρας και της Σκάλας. Δείπνο με νηστήσιμα φαγητά. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: 23/4 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΤΜΟΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο Σήμερα θα κάνουμε μία ωραία κρουαζιέρα μέχρι το κοντινό και πολύ γνωστό μας νησάκι των Λειψών. Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία του χάρου όπου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα με την Παναγία , που κάθε χρόνο από το 1943 και μετά οι ξεροί Κρίνοι που είναι μπροστά στην εικόνα ανθίζουν από μόνοι τους και ευωδιάζουν. Έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες και φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Πάτμο και  ελεύθερος  χρόνος. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Μονή ανοίγει και πάλι τις πύλες της για να μας υποδεχθεί για τη λειτουργία της Ανάστασης. Μια ιδιαίτερη αναστάσιμη λειτουργία όπως λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Χριστιανοσύνης. Όταν ακουστεί το «Χριστός Ανέστη» τα βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ουρανό Δείπνο Αναστάσιμο με μαγειρίτσα κόκκινα αυγά και τοπικά εδέσματα. .Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: 24/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΜΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ
Πρωινό   στο  ξενοδοχείο  και  στην  συνέχεια θα κάνουμε τον Γύρο του νησιού . Θα  αναχωρήσουμε για το Γροίκο , όπου θα  δούμε την εκκλησία της  Αγίας Παρασκευής του Κάβου,  του 17ου αιώνα .Ο Γροίκος είναι ένας  παραλιακός οικισμός σε  μικρή κοιλάδα 5 χιλ. νοτιοδυτικά  από τη Χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου  και  του Γερανού.Επίσης θα επισκεφθούμε την βορειότερη παραλία του Λάμπη με τα μοναδικά χρωματιστά βότσαλα
.Επιστροφή  στη Σκάλα και πασχαλινό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με σουβλιστά αρνιά κατσίκια και τοπικά πασχαλινά εδέσματα. Ελεύθερος χρόνο στην Σκάλα.Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: 25/4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ελεύθερη  ημέρα. Προαιρετικά μπορείτε   με τα  καϊκάκια να κάνετε  ημερήσια εκδρομή με προορισμό όμορφες παραλίες και κοντινά νησάκια όπως Ψιλή Άμμος, Αρκιοί, Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσι, Τηγανάκια αλλά και το γύρο του νησιού της Πάτμου, ανακαλύπτοντας τους υπέροχους και απόμερους κολπίσκους του νησιού. Αργά το βράδυ επιβίβαση  στο  πλοίο και αναχώρηση για  τον Πειραιά.

6η 26/4 ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το  πρωί  άφιξη  στον Πειραιά και τέλος  εκδρομής.

 • Περιλαμβάνεται
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • 4 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό
 • 3 γεύματα η δείπνα
 • Κρουαζιέρα στους Λειψούς
 • Εκδρομές – Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
 • Δεν περιλαμβάνεται
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Φόροι ξενοδοχείων

Σχετικά Άρθρα

Παραδοσιακοι χοροι.Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ...
syllogoi
17 Ιουνίου 2019
Έρευνα: Παραδοσιακοί Χοροί – Εγκέφαλος – Γήρανση .Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μέρος ...
syllogoi
10 Ιουλίου 2019
Τα οφέλη των παραδοσιακών χορών για την υγεία.Έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έδειξε ότι ...
syllogoi
21 Ιουλίου 2019