Loading...

4 ήμερη Οδική εκδρομή

Αναχωρήσεις: 22/4


Τιμή κατ άτομο: 235 ευρώ


Διαφορά Μονόκλινου: 90 ευρώ

1η ΗΜΕΡΑ: 22/4 Μεγάλη Παρασκευή.
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3, στο Σύνταγμα στις 07:00. Αναχώρηση και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Μονεμβασιά και επισκεπτόμαστε την καστροπολιτεία της . Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο .Το βράδυ παρακολούθηση της Επιταφίου Ακολουθίας σε τοπική Εκκλησία. Δείπνο του γραφείου μας σε παραδοσιακή της περιοχής ταβέρνα με νηστίσιμα φαγητά. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: 23/4 Μεγάλο Σάββατο.
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη. Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόχτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θέα της θάλασσα και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ΛΙΜΕΝΙ , στη Μεσσηνιακή Μάνη, όπου θα γευματίσουμε (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ μετάβαση στην Εκκλησία για την Αναστάσιμη Ακολουθία. Δείπνο με μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά σε παραδοσιακή ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: 24/4 Κυριακή του Πάσχα.
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Απολιθωμένο δάσος. Ένα μοναδικό στην Ευρώπη γεωπάρκο εκατομμυρίων ετών. Το απολιθωμένο δάσος του Αγίου Νικολάου ήταν κάποτε φοινικόδασος το οποίο μετατράπηκε με τα χρόνια σε μια σειρά ασβεστολιθικών σχηματισμών που αγναντεύουν σιωπηλοί την θάλασσα . Μνημείο και τόπος μοναδικής ομορφιάς που σε κάθε βήμα, ενώνοντας με τον πιο φυσικό τρόπο, το παρελθόν με το παρόν. Αναχώρηση για το Σπήλαιο της Καστανίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας. Πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, το σπήλαιο κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Τρία εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε η φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο και να πλάσει σώματα και μορφώματα μιας φαντασίας αμύθητης. Ανάμεσα στους θεόρατους κόκκινους και λευκούς «καταρράκτες», τις γιγάντιες πολύσχημες κολώνες, τις «κουρτίνες» και τα «σεντόνια» που ξεχύνονται σαν κέρινα ομοιώματα απ’ την οροφή, φωλιάζουν «χταπόδια» και «κοράλια», «ελεφαντάκια» και «μανιτάρια», «πουλιά» και καρικατούρες, «εξωτικά φυτά» και μνημειώδη πλάσματα. Το μεσημέρι του Πάσχα θα απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι σε μια πανέμορφη παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με αρνιά –κατσίκια και πλούσια εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : 25/4 Δευτέρα του Πάσχα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη είναι τα Σπήλαια του Δυρού. Ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη μια ώρα. Επίσκεψη στην ΑΡΕΟΠΟΛΗ, χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. . Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα . Στάση και επίσκεψη στο Γύθειο .Το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής .

 • Περιλαμβάνεται
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Μονεμβασία
 • 3 πρωινά στο ξενοδοχείο
 • Πασχαλινό γεύμα και 2 δείπνα
 • Αρχηγό-Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Δεν Περιλαμβάνεται
 • Φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία
 • Ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό

Σχετικά Άρθρα

Εβδομάδα Πανθεμάτων .Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», σας καλεί το Σάββατο 20 Απριλίου – ...
syllogoi
10 Απριλίου 2024
Η Λαογραφική Στέγη Κορίνθου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στο Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού ...
syllogoi
5 Απριλίου 2024
POS & Πολιτιστικοί Σύλλογοι .Σύμφωνα με την περίπτωση γ' του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, σε φόρο ...
syllogoi
9 Μαρτίου 2024