Loading...

Πάσχα στο λουλούδι της Ανατολής

Ζάκυνθος

4ήμερη εκδρομή

Αναχώρηση: 22/04


Επιστροφή: 25/04

Α΄Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο  Σε δίκλινο δωμάτιο 245€


3ο Άτομο Ενήλικας 215€


Μονόκλινο 320€


1Ο Παιδί Έως 12 Ετών (δωμάτιο γονέων) 60€


2ο Παιδί Έως 12 Ετών (δωμάτιο γονέων) 120€

1η Ημέρα- Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 22.04.22 ΑΘΗΝΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αναχώρηση από το γραφείο μας 7π.μ για Κυλλήνη. Ημίωρη στάση στον Ισθμό. Άφιξη στην Κυλλήνη, επιβίβαση στο Ferry boat και απόπλους για Ζάκυνθο. Άφιξη στο Φιόρο του Λεβάντε (=Άνθος της Ανατολής), όπως είναι γνωστή η Ζάκυνθος. Θα παραμείνουμε στην πόλη για να παρακολουθήσουμε την Λιτανεία του Εσταυρωμένου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μοναδικής στην Ελλάδα η οποία διασχίζει όλη την πόλη και επιστρέφει στην πλατεία Σολωμού όπου πάνω σε βάθρο ο Μητροπολίτης ευλογεί τον Κλήρο και τον Λαό με τον εσταυρωμένο χαράσσοντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και καταλήγει στον Ναό απ’ όπου ξεκίνησε και αποθέτει το σώμα του Χριστού στον επιτάφιο. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας ZANTE PARK RESORT 5*. Το βράδυ νηστίσιμο δείπνο και αναχώρηση για να εκκλησιαστούμε σε κοντινό χωριό παραδοσιακά- Ζακυνθινά, ακούγοντας το «Αι γενεαί πάσαι» και το «Ω γλυκύ μου έαρ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση, διότι ο Επιτάφιος της πόλεως στο νησί μας βγαίνει στις 4 το πρωί ξημέρωμα Σαββάτου και όσοι το επιθυμούν, θα πάμε στην μεταμεσονύκτια ξάγρυπνη πόλη στις 4΄ το πρωί. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου και γύρω στις 5:30 επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για την πρώτη Ανάσταση να δούμε και να συμμετάσχουμε στο σπάσιμο εκατοντάδων σταμνιών ως πρώτη εκδήλωση χαράς για το Αναστάσιμο γεγονός, το έθιμο είναι γνωστό με το Λατινικό όνομα GLORIA σε ανάμνηση της δόξας του Χριστού μετά την Ανάσταση. Αναχώρηση στις 6 το πρωί για όσους δεν συμμετείχαν στον Επιτάφιο και θέλουν να παρακολουθήσουν την πρώτη Ανάσταση και να συμμετάσχουν στο σπάσιμο των σταμνιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η Ημέρα- Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: 23.04.22 ZAΚΥΝΘΟΣ
Μετά το πρόγευμα-μπουφέ αναχώρηση για το χωριό ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στα χωριά ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ-ΕΞΩ ΧΩΡΑ-ΜΑΡΙΕΣ και ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Στάση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στην Μονή της Αναφωνήτρια που είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Μονή του Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά, όπου θα θαυμάσουμε το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδας: το Ναυάγιο (από ψηλά) με την μοναδική παραλία του. Αναχώρηση για τις ΒΟΛΙΜΕΣ, όπου θα κάνουμε στάση για λαδωτήρι και μέλι. Άφιξη στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό (προαιρετικά, το συγκεκριμένο γεύμα του Σαββάτου μεταφέρεται για Δευτέρα μεσημέρι του Πάσχα) και να επισκεφθούμε τις φανταστικές ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ που το παιχνίδισμα ανάμεσα στα νερά και τις ακτίνες του ηλίου μας χαρίζουν αμέτρητες αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αφού περάσουμε από τα χωριά: ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ-ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟ-ΓΑΙΤΑΝΙ. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ μεταφορά στην πόλη για την παρακολούθηση της Ανάστασης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και πολλά άλλα εδέσματα.

3η Ημέρα-ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: 24.04.22 ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!
Πρόγευμα σε μπουφέ. Στη συνέχεια για όσους θέλουν μεταφορά στην Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου για εκκλησιασμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση με συμμετοχή στο ψήσιμο των σουβλιστών αρνιών στο ξενοδοχείο. Ακολουθούν προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο και κρασί. Το μεσημέρι ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό γεύμα, γλέντι και χορός με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα μετάβαση στην πόλη, όπου θα παρακολουθήσουμε την Λιτανεία της Παναγίας (Ζακυνθινό πανηγύρι) και για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στα άνετα cafe. To βράδυ μετάβαση σε ταβέρνα (προαιρετικό) για διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα- ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:25.04.22 ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα-μπουφέ. Στη συνέχεια περίπατος στο χωριό ΑΡΓΑΣΙ όπου βρίσκεται ο Πύργος του ΔΟΜΕΝΕΓΙΝΗ. Εκεί κρυβόταν ο Κολοκοτρώνης μετά την ορκωμοσία της Φιλικής Εταιρείας. Στη συνέχεια και αφού περάσουμε τα χωριά Ξηροκάστελο, Βασιλικό, άφιξη στην παραλία ΓΕΡΑΚΑ, όπου είναι ο βιότοπος της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Επίσκεψη και στο φαντασμαγορικό Πόρτο Ρώμα. Επιστροφή στην πόλη όπου θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) σε τρενάκι για να γνωρίσουμε με ρομαντισμό και να ξεναγηθούμε στις ομορφιές της πόλης, στην παραλιακή οδό ΣΤΡΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΑΛΕΞ. ΡΩΜΑ με τις παραδοσιακές καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα. Επίσκεψη στο Κρυονέρι στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΑΧΟ εκεί που ο Ξενόπουλος έγραψε το ομώνυμο έργο Φωτεινή Σάντρη. Στο Κρυονέρι βρίσκεται και η Βενετσιάνικη βρύση. Στη συνέχεια αφού επισκεφθούμε το λόφο Στράνη όπου εμπνεύστηκε ο Εθνικός μας ποιητής τον ύμνο εις την Ελευθερίαν ,θα αποχαιρετίσουμε την Ζάκυνθο από το μαγευτικό προάστιο ΜΠΟΧΑΛΗ με την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης και θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο κάστρο, ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Στη συνέχεια επιβίβαση στο φέρρυ και άφιξη στην Κυλλήνη. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

  • Περιλαμβάνεται :
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη Ζάκυνθος – Ζάκυνθος Κυλλήνη
  • Διαμονή τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ZANTE PARK RESORT SPA 5* & GALAXY 5*.
  • Τρία (3)πρωινά. Δείπνο μπουφέ 22/4, Αναστάσιμο Δείπνο μπουφέ 23/4, Κυριακή του Πάσχα 24/4 προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο και κρασί εορταστικό γεύμα σε μπουφέ (οβελίας) πρόγραμμα με ζωντανή μουσική. Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Λαμπάδα Ανάστασης
  • Τοπικός ξεναγός για εκδρομές εντός του νησιού
  • ΦΠΑ Ασφαλιστική κάλυψη
  • Δυνατότητα για ALL Inclusive 30 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο
  • Δεν Περιλαμβάνεται :

Σχετικά Άρθρα

Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου. Η βιβλιοθήκη ''Λάζαρος Επιγαρίδης'' της Ευξείνου ...
syllogoi
27 Φεβρουαρίου 2023
Το έθιμο του  Καδή.Το αποκριάτικο αυτό έθιμο έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας και ...
syllogoi
27 Φεβρουαρίου 2023
H Γυναικεία Σαμιώτικη Παραδοσιακή Φορεσιά έχει την δική της παράδοση .Η πορεία της σαμιώτικης ...
syllogoi
7 Φεβρουαρίου 2023