Loading...

Πάσχα στο λουλούδι της Ανατολής

Ζάκυνθος

5ήμερη εκδρομή

Αναχώρηση: 21/4 – 25/4


Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο (all inclusive ) Σε δίκλινο δωμάτιο 285€

3ο Ατομο Ενήλικας 255€


1Ο ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ (δωμάτιο γονέων) 80€


2ο ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 5-12 ΕΤΩΝ (δωμάτιο γονέων) 135€

Μ.ΠΕΜΠΤΗ 21.04.22
Αναχώρηση από τα γραφεία μας 7π.μ. ημίωρη στάση στον Ισθμό άφιξη στην Κυλλήνη επιβίβαση στο FERRY και άφιξη στην Ζάκυνθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο, το βράδυ δείπνο σε μπουφέ και στην συνέχεια μετάβαση στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία και όσοι επιθυμούν θα παρακολουθήσουν στην Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου τα δώδεκα Ευαγγέλια . Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.04.22
Πρόγευμα και στην συνέχεια επίσκεψη στην Λίμνη του Κεριού για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη, επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ξεκινά η λιτανεία του Εσταυρωμένου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μοναδικής εν Ελλάδι. Η λιτανεία διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη και επιστρέφει στην πλατεία Σολωμού όπου πάνω σε βάθρο ο Μητροπολίτης ευλογεί τον Κλήρο και τον Λαό με τον Εσταυρωμένο χαράσσοντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και καταλήγει στον Ναό απ’ όπου ξεκίνησε και αποθέτει το σώμα του Χριστού στον επιτάφιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ νηστίσιμο δείπνο και αναχώρηση για να εκκλησιαστούμε σε κοντινό χωριό παραδοσιακά- Ζακυνθινά, ακούγοντας το «Αι γενεαί πάσαι» και το «Ω γλυκύ μου έαρ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση, διότι ο Επιτάφιος της πόλεως στο νησί μας βγαίνει στις 4 το πρωί ξημέρωμα Σαββάτου και όσοι το επιθυμούν, θα πάμε στην μεταμεσονύκτια ξάγρυπνη πόλη στις 4΄ το πρωί.  Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου και γύρω στις 5:30 επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν για την πρώτη Ανάσταση να δούμε και να συμμετάσχουμε στο σπάσιμο εκατοντάδων σταμνιών ως πρώτη εκδήλωση χαράς για το Αναστάσιμο γεγονός, το έθιμο είναι γνωστό με το Λατινικό όνομα GLORIA σε ανάμνηση της δόξας του Χριστού μετά την Ανάσταση. Αναχώρηση στις 6 το πρωί για όσους δεν συμμετείχαν στον Επιτάφιο και θέλουν να παρακολουθήσουν την πρώτη Ανάσταση και να συμμετάσχουν στο σπάσιμο των σταμνιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 23.04.2022
Μετά το πρόγευμα-μπουφέ αναχώρηση για το χωριό ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στα χωριά ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ-ΕΞΩ ΧΩΡΑ-ΜΑΡΙΕΣ και ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Στάση για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στην Μονή της Αναφωνήτριας που είχε μονάσει ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Μονή του Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά, όπου θα θαυμάσουμε το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδας: το Ναυάγιο (από ψηλά) με την μοναδική παραλία του. Αναχώρηση για τις ΒΟΛΙΜΕΣ, όπου θα κάνουμε στάση για λαδωτήρι και μέλι. Άφιξη στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό (προαιρετικά, το συγκεκριμένο γεύμα του Σαββάτου μεταφέρεται για Δευτέρα μεσημέρι του Πάσχα) και να επισκεφθούμε τις φανταστικές ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ που το παιχνίδισμα ανάμεσα στα νερά και τις ακτίνες του ηλίου μας χαρίζουν αμέτρητες αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αφού περάσουμε από τα χωριά: ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ-ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ-ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟ-ΓΑΙΤΑΝΙ. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ μεταφορά στην πόλη για την παρακολούθηση της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και πολλά άλλα εδεσματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 24.04.2022 ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ
Πρόγευμα σε μπουφέ. Στη συνέχεια για όσους θέλουν μεταφορά στην Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου για εκκλησιασμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση με συμμετοχή στο ψήσιμο των σουβλιστών αρνιών στο ξενοδοχείο. Ακολουθούν προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο και κρασί. Το μεσημέρι ακολουθεί πλούσιο Πασχαλινό γεύμα, γλέντι και χορός με ζωντανή μουσική από ορχήστρα και Ζακυνθινές Καντάδες από τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα. Το απόγευμα μετάβαση στην πόλη, όπου θα παρακολουθήσουμε την Λιτανεία της Παναγίας (Ζακυνθινό πανηγύρι) και για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στα άνετα cafe. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Στη συνέχεια προαιρετική μετάβαση σε ταβέρνα για διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:20.04.20 ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα-μπουφέ. Στη συνέχεια περίπατος στο χωριό ΑΡΓΑΣΙ όπου βρίσκετε ο Πύργος του ΔΟΜΕΝΕΓΙΝΗ. Εκεί κρυβόταν ο Κολοκοτρώνης μετά την ορκωμοσία της Φιλικής Εταιρείας. Στη συνέχεια και αφού περάσουμε τα χωριά Ξηροκάστελο, Βασιλικό, άφιξη στην παραλία ΓΕΡΑΚΑ, όπου είναι ο βιότοπος της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα. Επίσκεψη και στο φαντασμαγορικό Πόρτο Ρώμα. Επιστροφή στην πόλη όπου θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) σε τρενάκι για να γνωρίσουμε με ρομαντισμό και να ξεναγηθούμε στις ομορφιές της πόλης, στην παραλιακή οδό ΣΤΡΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΑΛΕΞ. ΡΩΜΑ με τις παραδοσιακές καφετέριες και τα εμπορικά καταστήματα. Επίσκεψη στο Κρυονέρι στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΑΧΟ εκεί που ο Ξενόπουλος έγραψε το ομώνυμο έργο Φωτεινή Σάντρη. Στο Κρυονέρι βρίσκεται και η Βενετσιάνικη βρύση. Στη συνέχεια αφού επισκεφθούμε το λόφο Στράνη όπου εμπνεύστηκε ο Εθνικός μας ποιητής τον ύμνο εις την Ελευθερίαν ,θα αποχαιρετίσουμε την Ζάκυνθο από το μαγευτικό προάστιο ΜΠΟΧΑΛΗ με την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης και θα επισκεφθούμε την Εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο κάστρο, ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια επιβίβαση στο φέρρυ και άφιξη στην Κυλλήνη. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Πρόγραμμα all inclusive

Καθημερινό πρόγευμα σε μπουφέ
4 Γεύματα: Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή, εορταστικό γεύμα την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ (οβελίας) με ζωντανή μουσική και Ζακυνθινές καντάδες από Ζακυνθινούς κανταδόρους και Δευτέρα μεσημέρι.
4 Δείπνα: Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο το Αναστάσιμο και Κυριακή του Πάσχα

Ανάλυση Προγράμματος Ποτών all inclusive


• Πρωινό σε Μπουφέ
• Μεσημεριανό σε Μπουφέ
• Βραδινό σε Μπουφέ
• Μ. Σάββατο: Αναστάσιμο Δείπνο σε αντικατάσταση του βραδινού μπουφέ
• Κυριακή του Πάσχα: Παραδοσιακό ψήσιμο του Οβελία και κόκκινα αυγά με ζωντανή μουσική
• Τσάι, καφέδες ζεστοί από μηχανή, σοκολάτα, χυμοί, αναψυκτικά, κρασί, βαρελίσια μπύρα και αλκοολούχα ποτά(10:00-23:00) (Freddo και ελληνικός καφές με έξτρα χρέωση)

To all inclusive ισχύει 10.00 – 23.00. Μετά τις 23.00 χρεώνονται κανονικά
Όλα τα αλκοολούχα ποτά είναι ελληνικά αναγνωρισμένα προϊόντα
Στις ανωτέρω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο έξτρα φόρος δωματίου που είναι 12 ευρώ κατά δωμάτιο για 4 διανυκτερεύσεις.

  • Περιλαμβάνεται
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοικά εισιτήρια λεωφορείων και επιβατών γραμμής ΚΥΛΛΗΝΗΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ
  • Διαμονή 4 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο EXOTICA SPA RESORT με all inclusive (Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής)
  • Εκδρομές εντός του νησιού με Ζακυνθινό ξεναγό
  • ΦΠΑ- Ασφαλιστική κάλυψη
  • Δεν περιλαμβάνεται

Σχετικά Άρθρα

Παραδοσιακοι χοροι.Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ...
syllogoi
17 Ιουνίου 2019
Έρευνα: Παραδοσιακοί Χοροί – Εγκέφαλος – Γήρανση .Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μέρος ...
syllogoi
10 Ιουλίου 2019
Τα οφέλη των παραδοσιακών χορών για την υγεία.Έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έδειξε ότι ...
syllogoi
21 Ιουλίου 2019